Sări la conţinut

nr.2,Betel

Adresă: HOREA Nr. 25A
Pastor: Nelu Muresan
Program: duminca 09:00-12:00, 18:00-20:00 
joi :18:00-20:00
Telefon: 0264 / 486572
WEB SITE www.beteldej.ro

Istoria Biserici Betel

Ideea deschiderii acestei biserici s-a nascut în toamna anului 1992 dupa întoarcerea fratelui Nelu Muresan din Statele Unite dupa absolvirea scolii de teologie Church of God School of Theology, Cleveland, Tennessee. Fiind profesor la Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti, fratele Nelu a analizat starea bisericii Penticostale din Dej si a ajuns la concluzia ca biserica are nevoie de o noua viziune.
A împartasit viziune lui, pentru început fratilor. Acestea au înteles necesitatea acestei biserici si l-au încurajat în materializarea acestui proiect.
S-a alcatuit un tabel cu toti membrii bisericii Penticostale Dej care au fost de acord cu construirea unei alte biserici în oras si s-a obtinut astfel autorizatia de functionare a Bisericii Penticostale Nr.2 Dej, cu nr. 1551 din oct 1992.
S-a format un comitet de actiune compus din Nelu Muresan, pastorul Ioan Pop, Sabin Codoreanu, Vicentiu Repede, Alexandru Mois, Toader Bob, Catlin Iepan, Ioan Chifor, Cornel Miclea, Vasile Pop, Elisei Pop, Marinel Mateut, Ioan Silasi, Horatiu Bojor.
În 12 februarie 1993 s-a cumparat terenul pentru viitoarea constructie iar în luna iulie s-au început lucrarile la fundatii.
Comitetul de actiune împreuna cu conducerea Bisericii Penticostale Nr.1, a stabilit prin P.V. nr.4 din 08.04.1994 ca pâna la data de 12.06.1994 toti credinciosii care doresc sa devina membrii ai bisericii Betel sa-si faca transferul de la biserica Penticostala nr.1 la Biserica Nr.2.
Primul comitet al bisericii s-a ales în data de 20.06.1994 si a fost compus din fratii: Pop Ioan (pastor coordonator), Muresan Nelu (conducator de biserica), Mois Alexandru (secretar), Bob Toader (casier), Chifor Ioan, Pop Elisei, Miclea Cornel, Pop Vasile (Codor), Iepan Calin si Pop Vasile (Giurgesti). La alegeri au participat 173 de membrii si au fost coordonate de catre pastorul Marinel Mesaros, presedintele Filialei Penticostale Cluj.
În data de 03.07.1994 a avut loc ordinarea ca prezbiter a fratelui Nelu Muresan de catre fratii Romu Mocanu, Marinel Mesaros, Don Price (Phoenix, Arizona, USA), Pavel Rivis Tipei (presedintele Cultului Penticostal din Romania) si Cecil Knight, presedintele Church of God School of Theology, USA.
Deschiderea oficiala a bisericii a avut loc în data de 03.07.1994 odata cu finalizarea demisolului cladirii.
Prima Cina a Domnului a avut loc în data de 04.08.1994 si a fost oficiata de pastorul Ioan Pop si presbiterul Nelu Muresan.
Primul botez oficiat în biserica a avut loc în data de 02.07.1995 când 17 persoane au încheiat legamântul cu Domnul.
La inaugurarea constructiei Dumnezeu ne-a binecuvântat cu frati oaspeti din mai multe parti: pastor D. Knospe – superintendent la Church of God pe Europa de Est, pastor David Tonn din Missoula, Montana, SUA, Nathan Bluhm, consul al SUA la Cluj, Pavel Rivis Tipei, pastor Gicu Stan, Cluj si alti oaspeti din oras si din tara.
Având în vedere nevoia de slujitori ordinati, biserica a ordinat cinci diaconi din care trei slujesc în biserica locala celor 290 adulti si …. copii.
De asemenea biserica este implicata în lucrarea de misiune având doua biserici filiale în cartierul Dej Triaj si satul Manasturel si intentioneaza plantarea unei biserici în satul Nima. Pe lânga aceasta, biserica este implicata în misiune în satul Tarpiu si Manastirea

3 comentarii leave one →
  1. david permalink
    ianuarie 10, 2009 6:39 am

    Frumoasa lucrare
    Domnul sa fie cu voi
    AN NOU CU DOMNUL
    DUTU

  2. Tani permalink
    februarie 1, 2009 6:31 pm

    lasa linkul de al poza doar http://www.beteldej.ro fara ce urmeaza dupa el. deocamdata este in contructie.

  3. februarie 19, 2011 8:26 pm

    PACEA DOMNULUI ISUS SA FIE CU TINE OASTORE UITETE PE ACEST SAIT CARE TE VA AJUTA SA SCAPI DE BOALA PE CARE O AI , S-AU VINDECAT SURORI DE CANCER IN METASTAZA GRADUL 4B CREDE SI VEIII VINDECAT DOMNUL ISUS VINDECA SI ASTAZIDOMNUL ISUS ESTE VIU MI-A VORBIT PRIN ACESTE IMUNE DUMNEZE SA VA BINECUVINTEZE

Lasă un comentariu