Skip to content

Despre lansarea de carte

Decembrie 17, 2014

Untitled-180x300Sâmbătă, 13 decembrie 2014, a avut loc la Dej lansarea cărţii Gânduri pastorale – un dialog între generaţii, scrisă de pastorul Ionel Mânzat şi subsemnatul.

Lucrarea este în mare parte contribuţia pastorului Ionel Mânzat, cel care după mai bine de 60 de ani de slujire ne împărtăşeşte principii pastorale practice, bazate pe texte biblice şi exemplificate prin situaţii reale de viaţă.

Contribuţia subsemnatului este minimală: adeseori exprim anumite întrebări şi tensiuni cu care trăim noi, generaţia mai tânără, sau îndrăznesc să prezint propria viziune asupra unor teme pastorale, prin ochii unui începător în slujirea pastorală. Modul în care ar trebui interpretat acest „dialog” rămâne, desigur, la latitudinea cititorilor.

Cartea este foarte utilă deoarece aproape tot ce spune pastorul Mânzat trebuie subliniat și se poate constitui ca o serie de maxime pastorale de mare folos.

La lansarea cărții ne-am bucurat de o audiență de aproximativ 100 de persoane. Alături de un număr de credincioși din Dej și împrejurimi au fost prezenți mai mulți pastori și prezbiteri din diverse biserici evanghelice, un preot ortodox, dar și oficialități precum primarul și viceprimarul Dejului, sau viceprimarul localității Nireș.

Evenimentul a fost cu adevărat unul spiritual-cultural, întrucât alături de cei menționați mai sus au fost prezenți și profesori, poeți și alți oameni de litere.

Lansarea de carte a debutat prin intonarea colindului „O ce veste minunată”, urmată de o rugăciune rostită de către fratele Liviu Cioflică, secretarul Comunității Baptiste de Cluj, dar și moderatorul acestui eveniment.

Rând pe rând, după ce au luat cuvântul cei doi autori ai cărții, au rostit cuvinte de apreciere mai multe persoane, dintre care îi amintim pe următorii: Vasile Tămaș, președintele Comunității Baptiste de Cluj, pastorul Aurel Boșca din Chiuiești, pastorul Vasile Bel din Târgu Lăpuș, pastorii Petrică Mânzat și Nicu Mânzat, prezbiterul Cornel Haranguș, primarul și cei doi viceprimari prezenți la întâlnire, preotul din Dej și alte persoane.

Lansarea de carte s-a finalizat cu rugăciunea pastorului Vasile Tămaș, urmată de achiziționarea de carte și autografe din partea autorilor.

În final, toți cei prezenți au fost invitați la demisolul bisericii Speranța – locul unde a fost lansată cartea – pentru a continua discuțiile și buna părtășie și pentru a se bucura de deliciul vestitelor sărmăluțe ardelenești.

Pastor Costel Ghioancă

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: