Skip to content

Romu Mocan pe lista Conducerii Cultului Penticostal

Noiembrie 8, 2010

Romu Mocan pastorul Bisericii nr 1 Penticostale din Dej este pe lista pentru Secratariatul Conducerii Penticostale. El acupand si an acest moment functia de Secretar. Membrii comitetelor comunităţilor penticostale din Romania, întruniti la Braşov în data de 5 noiembrie 2010 au desemnat prin vot candidaţii la funcţiile executive din conducetrea cultului:

 

Candidaţi la preşedinţie:
RIVIŞ TIPEI PAVEL
ARDELEAN MOISE
MOLDOVAN AUREL

Candidaţi la vicepreşedinţie:

MOLDOVAN IOAN
BADELIŢĂ IOAN
GURĂU IOAN

Candidaţi la seretariatul general:

MOCANU ROMU
FILIP IOAN
IANOVICI FLORIN

 

Cine voteaza?
Voteaza Congresul Cultului Penticostal din care fac parte toti pastorii penticostali si cate un delegat la 1500 de credinciosi. Congresul va avea loc la Bistrita in data de 19 noiembrie 2010

Anuntat de Nelu Filip pentru CrestinTotal.ro

Anunțuri
2 comentarii leave one →
 1. SERACIN AUREL permalink
  Noiembrie 17, 2010 10:22 pm

  Vreau sa fac publice niste informatii despre un candidat, pe care am avut onoarea sa-mi fie oaspete in casa si sa-l privesc in fata cateva ore, prin toamna anului 2003.
  Acest candidat se numeste Florin Ianovici, iar in vizita ce mi-a facut-o, mi-a lasat impresia de “o persoana avida de putere”, si ar executa orice ordin, numai sa fie avansat intr-o functie. Nu ii purtam grija, dar la plecare din casa, dupa ce tatal meu i-a oferit in dar o plasa cu mere, acest domn avocat al pastorilor din Cultul Penticostal, i-a dat urmatoarea replica: “Ce zici daca ti le aduc sa le mananci matale, cand vin sa te vizitez la penitenciar!”. Mi-a mai dat de inteles ca subalternul lui, pentru care s-a deplasat de la Bucuresti cu avionul pana la Arad, si apoi de la Arad cu masina pana la destinatie, evident ca nu pe banii lui, nu va pati nimic, se va ocupa el personal de problemele lui.
  Dupa plecarea lui am vrut sa aflu cat mai multe detalii despre acest copilandru, si am aflat destule.

  Este casatorit cu Luminita (actualul jurist al Cultului) si are doar doi copiii (fetite), spre deosebire de alti lucratori din Cultul Penticostal.

  Are o cumnata, Elena Iordache, care este procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ocupand functia de procuror sef adjunct al sectiei a I I –a din Parchetul General, Urmarire Penala si Criminalistica, iar apoi de procuror sef al sectiei. In prezent este un simplu procuror.

  A ocupat functia de jurist al Cultului dinainte de anul 1996 (cand la putere a fost actualul P.S.D.), ca apoi mai tarziu, in anul 2002, (tot pe timpul P.S.D.-ului) pentru a vedea toti penticostalii ce hram poarta el, s-a afisat in public alaturi de ex-premierul Romaniei din perioada 2000-2004, Adrian Nastase, si primarul sectorului 1 al municipiului Bucuresti, Vasile Gherasim, la inaugurarea unui centru de primire a tinerilor post-instutionalizati (vezi poza de pe coperta 2, din revista Cuvantul Adevarului pe luna iunie 2002), al carui presedinte este. Din informatii de pe surse, se spune ca chiar ar fi rudenica cu Adrian Nastase (nu el, ci sotia lui cu sotia lui Nastase).

  Pentru ascensiunea fulgeratoare a sa pe functii de conducere in Cultul Penticostal, este invidiat de multi colegi.
  Florin Ianovici a terminat cursurile Institutului Teologic Penticostal Bucuresti la FF (fara frecventa) in anul 2001, la scurt timp ajunge pastor asistent, ca apoi in 2003, dupa moartea fratelui pastor Emil Bulgar, sa ajunga pastor senior al Bisericii Penticostale “Betel” din Bucuresti.

  Este licentiat in teologie, in drept si in psihologie la Universitatea Bucuresti, si este doctorand al Academiei Romane, la sectia de Cercetari Juridice.
  Face parte din conducerea Comunitatii Penticostale Bucuresti.

  Inainte de a se afla in avionul care a luat foc in Italia, la Roma, Florin Ianovici a mai avut un accident rutier, intr-o dumineca dupa masa din toamna anului 2007 in orasul Craiova, el fiind in drum spre Caransebes unde trebuia sa tina o evanghelizare la prietenii lui pe care nu i-a vazut de vreo patru ani. In urma accidentului masina a fost distrusa, iar el a a scapat ca prin minune si a fost transportat de urgenta cu avionul la o clinica din Suedia pentru recuperare, iar evanghelizarea … . Cu masura cu care dai, tot cu aceea primesti si inapoi, poate chiar mai mult.

  La sfarsitul episodului al doilea de la OTV, moderatorul emisiunii a afirmat ca sunt pastori juristi in Cultul Penticostal care aduc masini furate din strainatate le inscriu pe biserici si apoi le vand la alte persoane din tara. Dupa aceasta emisiune, trebuia sa mai urmeze si altele, si in collimator urma sa intre chiar Florin Ianovici. Acesta, ca sa fie lasat in pace, a sunat in graba la OTV si a luat legatura cu jurnalistii spunand ca ce s-a prezentat la televizor in cele doua emisiuni este nimic pe langa ceea ce poate el dezvalui daca vine la o emisiune. Fiind intrebat “ce stie asa de important”, el a raspuns ca mai mult de jumatate din pastorii penticostali ar intra la puscarie, pentruca la alegerile din 2006 trebuia sa dea toti declaratii pe proprie raspundere ca nu au colaborat cu securitatea si nu au fost informatori la securitate, lucru facut doar de vreo trei pastori care si-au recunoscut faptele. Florin Ianovici a mai afirmat ca el este juristul Cultului, si toate actele sunt pe mana lui, si numai el stie care sunt bune si care nu sunt bune. Iar la urmatoarea intrebare pusa de journalist : “Ce riscuri iti asumi daca vini sa faci asemenea afirmatii la televizor, si daca vei dezvalui lucruri interesante despre conducatorii cultului, se va produce o destabilizare in cult, si tu vei mai fi pastor iar sotia ta va mai ocupa functia de jurist al cultului?” Raspunsul dat de Florin Ianovici a fost urmatorul: “Nu mi se va intampla nimic, in urma destabilizarii as ocupa cel putin functia de secretar al cultului, daca nu chiar mai mult”.
  Cred ca au auzit si conducatorii cultului aceste afirmatii, pentruca pe de-o parte a fost chemat Lazar Gog din America ca mediator intre partile din conflict, iar pe de alta parte, a intervenit politicul obligandu-l pe presedintele cultului, Pavel Rivis Tipei sa-si sacrifice un copil pentru politica (Lucian Rivis Tipei), cu promisiunea ca totul se va reduce la tacere. S-au mai dat si ceva bani, ca fara de bani nu se poate face nimic, si totul s-a musamalizat, si nu s-a mai auzit nimic de atunci la televizor.

  Dupa aceasta incercare esuata de a ajunge la putere, Florin Ianovici s-a aliat cu Ciresarii lui Vladimir Pustan si a pornit in turnee prin tara ca sa-si faca campanie electorala, pana cand Vladimir Pustan a predicat evanghelia intr-o biserica tot de crestini, dar nu asa de sfinti precum se cred penticostalii.

  Oricine ar veni la conducerea Cultului Penticostal, nu se va schimba absolute nimic, poate va veni mai rau, pentruca in bisericile penticostale se predica Biblia, iar deciziile cultului se iau dupa Statutul Cultului, care difera mult de Biblie.

  Despre schimbarea dorita de foarte multi, vreau sa spun doar atat: se produce atunci cand se schimba ¾ din Consilierii Bisericesti, iar acestia abroga Statutul Cultului Penticostal.
  Daca se schimba numai cate unul, doi sau trei din haita, atunci se hotaraste sa mearga pe continuitate, dand doar o oaza de speranta naivilor si credulilor care se bucura de orice.

  Pleac`ai nostrii,
  Vin ai nostrii,
  Noi votaram iar ca …
  (Noi ramanem iar ca …)

 2. Noiembrie 27, 2010 8:40 am

  din pacate asa se intampla in toate bisericile….din romania….. si de pretutindeni. se doreste numai functii si putere . puterea lui d-zeu este lasa ta la oparte.! tot asa stau lucrurile si in conducerea cultului penticostal din romania.! se obtin functiile cum se obtin.! dureros,. nu as vrea sa insirui aici multe , si nenumarate . eu zic ca! incepand de la pastorii bisericilor,.. si pana la ultimul membru in biserica trebuie sa ne pocaim in sac si cenusa , pt ca d-zeu sa lucreze, in poporul lui, altfel degeaba am crezut. ca ne -am increzut in cineva pamantesc nespiritual,si ne la locul lui sub toate formele…!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: